Crama Cepari

Portofoliul nostru

Colecția Cepari

Vinuri premium realizate într-un număr limitat de sticle, ce cuprind 7 etichete cu soiuri monovarietale și cupaje.

Pentru vinurile albe și rose, gama propune vinuri rafinate, proaspete și vioaie, realizate din campania viticolă precedentă, din parcelele viticole riguros îngrijite. Îmbutelierea are loc la 5-6 luni de la obținerea vinului, pentru a se definitiva caracteristicile organoleptice natural, pe drojdiile fine proprii și prin procedee tradiționale.

Pentru vinurile rosii, gama Cepari oferă vinuri cat mai natural elaborate, caltifelate și cu grad alcoolic ridicat, deoarece strugurii sunt culeși târziu, când nivel de coacere și calitățile tehnologice sunt maximale. Vinurile sunt maturate 6-12 luni la baricuri de înaltă calitate, iar ulterior maturarea continuă încă un an în cisterne de inox și abia apoi sunt îmbuteliate. După incă doi ani de catifelare în sticle, acestea pot fi savurate de catre consumator.

Crama Cepari Vinuri

Colecția Criva

Vin sec de calitate superioară realizat din amestec de struguri din parcele normate de producție cu struguri rezultați din gama principală Cepari.

Vinurile sunt mai blânde din punct de vedere senzorial, cu potențial alcoolic ușor mai scăzut și cu un nivel de finețe evident. Gama cuprinde minim 3 etichete în fiecare an, din soiurile cele mai cunoscute în piață: Sauvignon Blanc și Fetească Regală pentru vinurile albe, Cabernet Sauvignon pentru vinurile rose, alături de Cabernet Sauvignon și Pinot Noir pentru cele roșii, în cupaj.