Crama Cepari

Sustenabilitate

Ce ne diferențiază

Ca iubitori de natură, ne mândrim să reușim minimizarea și uneori chiar eliminarea impactelor chimizării.

Suprafața de vie este parțial înierbată în randuri alternante, cu scopul refacerii structurii solului și a activității microbiologice din stratul superficial. Prin înierbare se reduc trecerile mecanice pentru pregătirera solului, cât și trecerile privind tratamentele chimice, cu 50%. 

Reducerea numărului de treceri mecanice prin plantație ne permite realizarea unei producții sustenabile, în memoria vremurilor de odinioară.

Totodată, în ultimii ani, am eliminat folosirea insecticidelor, prin înlocuirea cu capcane specifice (cu excepția situațiilor de forță majoră, când le abordăm numai în faze de vegetație incipiente, atunci când bobul de strugure nu este format). Mai mult, minimizăm numărul de tratamente și alegem ca alternative substanțele de minim impact, în special pentru perioada de formare a strugurelui.

Deși culesul viei prin aportul manual este dificil și costurile sunt din ce în ce mai greu de susținut financiar, alegem oricând practica tradițională și naturală, în defavoarea industrializării.